Politika zaščite osebnih podatkov


Pravna podlaga za to sporočilo je Zakon o varstvu osebnih podatkov (Uradni list št. 94/07) , Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), Splošna uredba o varstvu podatkov (začela je veljati 25.05.2018), ter ostala zakonodaja, ki je prinesla nova pravila glede obveznosti upravljavcev in obdelovalcev podatkov, kot tudi uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi posameznika.

Politika zaščite osebnih podatkov

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko beležijo samo neosebni podatki in sicer: ime ponudnika internetnih storitev, datum in ura obiska, naslov spletne strani s katere ste neposredno prišli na našo spletno stran, naša podstran na katero ste vstopili. O teh podatkih, tako imenovanih piškotkih lahko pridobite več informacij v tem besedilu ali na spletu. Ti podatki se uporabljajo z namenom administriranja naše spletne strani.

Z nadaljnjo uporabo spletne strani www.energoizvor.com se strinjate z našo politiko piškotkov.

S poslanim povpraševanjem glede storitev, ki jih podjetje izvaja, podjetju ENERGOIZVOR, Aleksandar Dimitrijević s.p. omogočate da zbira in obdeluje osebne podatke. Povpraševanje lahko pošljete prek obrazca za sporočila na spletni strani za kontakt, spletne ali navadne pošte. Osebni podatki, ki jih v teh primerih zbiramo so: ime in priimek kontakt osebe, e-naslov, naslov, telefonska številka, naziv podjetja. Osebne podatke potrebujemo, da vam lažje podamo odgovor, oziroma ponudbo na vaše povpraševanje. Osebne podatke uporabljamo izključno v skladu z namenom, za katerega ste nam jih posredovali in jih v druge namene ne bomo uporabljali

Osebne podatke varujemo v skladu z zakonodajo in z visoko stopnjo odgovornosti. Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam ali organizacijam. Za datum privolitve v obdelavo osebnih podatkov se šteje datum, ko ste nam s pošiljanjem povpraševanja podatke posredovali. Podatke bomo hranili eno leto, oziroma jih bomo izbrisali ko ni več podlage za hrambo podatkov. Na osnovi obdelovanja podatkov ne izvajamo avtomatiziranega pošiljanja novic ali marketinških sporočil.

Odgovorna oseba podjetja: direktor Aleksandar Dimitrijević, udie

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov: Jasminka Dimitrijević, udp

V skladu z zakonodajo imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, ter pravico do izbrisa podatkov pred potekom dobe enega leta. Pravico lahko uveljavljate z zahtevkom prek obrazca na spletni strani za kontakt, po spletni pošti na naslov info@energoizvor.com, ali pošiljanjem zahtevka po navadni pošti.

V primeru spremembe predpisov na področju varstva osebnih podatkov se podjetje zavezuje ravnati skladno s spremembo predpisov.

V primeru spora imate pravico vložiti ugovor pri podjetju ENERGOIZVOR, Aleksandar Dimitrijević s.p. ter pritožbo pri informacijskemu pooblaščencu.

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik o tem niste obveščeni. Piškotek je podatkovni element in ne more pregledovati datoteke na vašem sistemu ali prebrati piškotke z drugih spletnih strani.

Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo prikaz spletne strani ter poskrbijo za enostavnost, preglednost in hitrost. Piškotki nam ne dajejo dostopa do vašega računalnika in podatki katere tako zbiramo ne vključujejo osebnih podatkov.

Na spletni strani podjetja www.energoizvor.com uporabljamo piškotke nujne za pravilno delovanje spletne strani.

Spletno mesto tako uporablja: sejne piškotke obvezne za pravilen prikaz vsebine spletne strani (izbrišejo se ko spletno stran zapustite); piškotke tretjih strani: Google maps (za prikaz vtičnika Google Maps ter geografskih lokacij), Google Analytics (za informacije o obisku posameznih vsebin spletnega mesta), piškotke vašega izbranega spletnega brskalnika (Mozilla, Explorer, Chrome…). Za več informacij obiščite omenjena spletna mesta. Pri tem, spletno mesto www.energoizvor.com uporablja piškotke za beleženje obiskov posameznih vsebin, datuma obiska, lokacije oziroma države iz katere je obisk, ter podatkov spletnega mesta s katerega ste prišli na našo spletno stran. Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin naših spletnih strani, analiziranja podatkov in administriranja.

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov nastavite tako, da piškotkov ne sprejemajo. Za informacije o zmožnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve posameznega brskalnika.

Podjetje s svojim spletnim mestom www.energoizvor.com se zavezuje, da bo vse podatke posredovane preko spletne strani obravnavalo in varovalo skladno z veljavno zakonodajo.

Obenem uporabnike spletnega mesta obveščamo, da se vse informacije podane na tem spletnem mestu lahko spremenijo brez predhodnega obvestila ter, da se podatkov tu objavljenih ne sme prepisovati ali razširjati v komercijalne namene brez pisnega soglasja podjetja Energoizvor, Aleksandar Dimitrijević s.p.